Në Zvicër, u mbajt protesta kundër diskriminimit të shqiptarëve në Maqedoni


Ne sheshin Helvetia të Bernës është mbajtur një protestë kundër dhunës që po ushtrohet në Maqedoni, ndaj popullit shqiptar. Protestuesit po ashtu dënuan çfarëdo dhune tjetër që po ndodhë në Maqedoni dhe kërkuan sa më parë të zbulohen aktorët e tillë.
Ata shprehën keqardhje edhe për vrasjen e pesë të rinjve maqedonas dhe apeluan te qeveria e Maqedonisë që të mos nxisë eksese dhe të mos ngjallë urrejtje ndërmjet popujve, veçmas kundër popullit shqiptar.
Grupi i të rinjve shqiptarë, që u identifikua si organizator i protestës, përmes një note të protestës që iu dërgua Ambasadës së Maqedonisë në Bernë, kërkoi t`i jepet fund dhunës ndaj shqiptarë, të ndalet menjëherë bastardimi i gjuhës shqipe, vrasjet policore, diskriminimi ndaj shqiptarëve dhe racizmi i hapur që po shprehet nëpër fushat sportive nga pjesëtaret maqedonas,transmeton Albinfo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s