Real Madrid, 10 urdhëresat e Mourinho-s


Jose Mourinho, trajneri i Real Madrid, ka vendosur rregullat që duhen ndjekur për të mundur Barcelonën në takimin e shumëpritur të ditës së shtunë, në orën 22.00. 

Sipas gazetës ‘Marca’, në shënimet e tij “Special One” ka të nënvizuar 10 “urdhëresa” që duhen zbatuar jo vetëm nga lojtarët, por edhe nga publiku i Bernabeut.

Ja cilat janë ato:

1.    Mos të pësohet asnjë gol, ose të paktën mos të pësohet goli i parë i takimit
2.    Publiku duhet ta “shndërrojë” stadiumin “Santiago Bernabeu” në një ferr
3.    Lojtarët nuk duhet të merren me arbitrin, por të kenë kujdes me kartonat
4.    Të shfrytëzohet loja me topa të lartë, ku Real Madrid është i avantazhuar
5.    Sytë të qëndrojnë “të ngjitur” tek topi
6.    Të mbyllen të gjitha hapësirat
7.    Intensitet, presion, vertikalizime dhe shumë ritëm
8.    Sforcim maksimal dhe lëvizshmëri
9.    Përqendrim dhe koordinim i lëvizjeve
10.    Vetëbesim. Nuk duhet luajtur me ndjenjën e ankthit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s