Vitaminat e grupit B na relaksojnëEkspertë.t kanë njoftuar së fundmi se dozat e larta të vitaminave të grupit B mund ta përmirësojnë disponimin dhe ta zvogëlojnë stresin e përditshëm.
Në fakt, është realizuar një studim në të cilin janë përshirë 60 participantë, të cilët në periudhë tremujore, çdo ditë kanë marrë doza të larta të vitaminave të grupit B

Rezultatet kanë treguar ulje të dukshme të tendosjes psikike, shpërqendrimit dhe disponimit depresiv te pjesëmarrësit në studim.Këto rezultate janë në përputhje edhe me dy studime të mëparshme rreth ndikimit të shtesave multivitaminoze në emocione, presionin psikik dhe tendosjen.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s