Helm nga bocat e fëmijëve


Meqenëse shumë shkencëtarë që moti kanë paralajmëruar ndikimin e dëmshëm të bisfenolit A (substancë kimike e pranishme në bocat plastike të fëmijëve), Qeveria kanadeze është shumë pranë proklamimit të këtyre bocave si të dëmshme për shëndetin e fëmijëve.

Bisfenoli A, e pranishme në kënaçe dhe produktet plastike, përfshirë këtu edhe shishet e fëmijëve, mund të jetë e lidhur me pubertetin e hershme, si edhe me zhvillimin e kancerit të gjirit dhe të prostatës në fazat e mëvonshme jetësore, kanë njoftuar shkencëtarët amerikanë nga Programi Kombëtar Toksikologjik.

Pas zbulimit të tyre, ata kanë kërkuar nga Agjencia për Ushqim dhe Barna që të caktojë qëndrimet e saja në lidhje me sigurinë e bisfenolit A te fëmijët. Megjithatë ata janë përgjigjur negativisht duke thënë: “Nuk mund të vërtetohet ndikimi negativ i bisfenolit A te zhvillimi i fëmijëve. Për ta ndërprerë përdorimin e tij janë të nevojshme studime të mëtutjeshme”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s